Trailcenter Noord Sleen

Uniek in Nederland: Mountainbike Trailcenter Noord-Sleen in Drenthe, helemaal ingericht voor mountainbikers en fietsers. Het trailcenter is een ideaal verzamel- en start/finishpunt voor mountainbikers en fietsers met diverse faciliteiten. Zo kunt u bij ons uw auto veilig parkeren, toiletten en douches gebruiken en uw fiets schoonmaken of repareren. In ons restaurant met terras aan de Brink bent u van harte welkom voor de versterking van de inwendige mens. Ons trailcenter is het startpunt van de mountainbikeroutes op het Sleenerzand en sluit direct aan op het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk van Drenthe. Of trap even door naar de beroemde VAM-berg.

 

Reserveer direct uw tafel Bekijk onze openingstijden

Faciliteiten trailcenter

Het trailcenter biedt u de volgende faciliteiten:

  • Gratis parkeren op onze parkeerplaats met camerabewaking
  • Gratis gebruik van toiletten
  • Gebruik van kleedruimte en douches (douche met munten)
  • Restaurant met terras
  • Mogelijkheid voor schoonmaken en sleutelen fiets
  • Verhuur mountainbikes en gewone fietsen
    (i.s.m. lokale fietsenzaken); 48 uur van te voren reserveren met opgave van lichaamslengte
  • Mogelijkheid tot overnachten op onze camperplaatsen

MTB Routes

Het Trailcenter  is het startpunt van een mooie en gevarieerde mountainbikeroute van 32 km. Er is ook een verkorte lus te rijden van 20 km. De route is aangelegd en wordt onderhouden door de Bushbikers. De route is gemarkeerd met kunststof palen met daarop in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Bekijk de Route

 Bekijk meer MTB-routes in de omgeving

Fietsroutes

Fietsknooppunt 13 ligt direct voor de deur van trailcenter Noord-Sleen. Met het fietsknooppuntensysteem stelt u zelf uw eigen route samen aan de hand van het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Zo kunt u de omgeving van Noord-Sleen gemakkelijk op de fiets verkennen.

Heeft liever een kant-en-klare route? Bekijk dan onze fietsroutes!

Fietsverhuur

U kunt bij het trailcenter ook fietsen, e-bikes en mountainbikes huren (48 uur van te voren)! Hiervoor werken wij samen met twee lokale fietsspeciaalzaken. Neem contact met ons op voor meer informatie

Arrangementen

Maak er een gezellige dag van. Begin de dag goed in ons restaurant of op het terras met koffie en gebak, tussendoor een heerlijke lunch en/of afsluiten met een welverdiend koud biertje of smakelijk diner! Voor groepen zijn er ook mogelijkheden voor een feestelijke BBQ of buffet, bekijk hiervoor onze arrangementen.

Reserveer een tafel of vraag naar de mogelijkheden op maat!

Uitdagende tochten in een prachtige omgeving

Trailcenter Wielens ligt in het prachtige dorp Noord-Sleen, slechts 8 kilometer vanaf Emmen.

We liggen te midden van bos, pittoreske dorpjes en vele bezienswaardigheden! Een ideale omgeving om te wandelen, fietsen/mtb-en of een toertocht met bijvoorbeeld uw oldtimer of motor te maken.

 Lees meer over de omgeving

Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Drenthe