Wat is er te doen in Noord-Sleen en omgeving?

Noord-Sleen is een charmant Esdorp in de gemeente Coevorden. U bent hier slechts 8 km van Emmen, waardoor u een bezoek aan of verblijf bij Wielens goed kunt combineren met gezellig winkelen of een dagje Wildlands. Komt u om fietstochten te maken dan kunt u vanuit ons trailcenter met camperplaatsen uw hart ophalen met het Drentse fietsknooppuntennetwerk. Mountainbikeliefhebbers leven zich uit in de bossen op de mountainbikeroutes of trappen even door richting de beroemde VAM-berg. Lees hier meer over de mogelijkheden in de omgeving van Noord-Sleen.

MTB Routes

Vlakbij het Trailcenter ligt een mooie en gevarieerde mountainbikeroute van 32 km. Er is ook een verkorte lus te rijden van 20 km. De route is aangelegd en wordt onderhouden door de Bushbikers. Fietsverhuur is mogelijk i.s.m. lokale fietsenzaken. 

 

Fietsroutes

Fietsknooppunt 13 ligt direct voor de deur van Trailcenter Noord-Sleen. Met het fietsknooppuntensysteem stelt u zelf uw eigen route samen aan de hand van het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Zo kunt u de omgeving van Noord-Sleen gemakkelijk op de fiets verkennen.

Bekijk meer fietsroutes

VAM-berg

De VAM-berg is dé fietsberg van Drenthe. Op de berg is een fietsparcours aangelegd bestaande uit drie klimroutes en één afdaling. De routes op de VAM-berg zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route vind je aan het einde van het parcours een keienstrook met een stijgingspercentage van 15%.

Vanaf Noord-Sleen fietst u 22 km naar de beroemde VAM-berg. Voor mountainbikers is een speciale verbindingsroute aangelegd vanuit Sleen naar de VAM-berg. De mountainbikeroute op de VAM-berg wordt aangegeven met standaard markering voor mountainbikeroutes en geeft de moeilijkheidsgraad van het parcours aan.

Meppen, Aalden en Zweeloo

Noord-Sleen wordt omringt door verschillende, typisch Drentse dorpen zoals Meppen, Aalden en Zweeloo die zeker een bezoekje waard zijn. In Kunstenaarsdorp Zweeloo worden regelmatig exposities, tentoonstellingen en andere activiteiten georganiseerd. 

Wildlands

Wielens ligt vlakbij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een compleet nieuw park waar natuur en avontuur op een overweldigende manier samenkomen.

Hoogveenreservaat Bargerveen

Het Hoogveenreservaat Bargerveen geeft een goede indruk hoe Oost-Nederland er vroeger uitzag. Moeras, grasland, heide en water wisselen elkaar af. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door Staatsbosbeheer, ook door het veengebied, waar u de verende werking van het veen kunt ervaren.