Menukaart van Restaurant Wielens

Wij zijn open! In overeenstemming met het landelijke beleid tegen de verspreiding van het corona-virus gelden er nog wel aangepaste maatregelen. Lees meer over de maatregelen
In ons sfeervolle restaurant kunt u genieten van een ambachtelijke Hollandse keuken. Kom ’s middags gezellig lunchen, ’s avonds a la carte dineren of genieten van een smakelijk keuzemenu. Onze menukaart wordt een paar keer paar jaar vernieuwd, we werken immers zoveel mogelijk met mooie producten uit de streek én uit het seizoen.
Veel van onze gerechten zijn al glutenvrij. Maar ook met andere allergieën en dieetwensen houden wij graag rekening (mits vooraf bij ons aangegeven).
Heeft u speciale wensen buiten de kaart om? Er is heel veel mogelijk. Neem dan wel even contact met ons op!

Klik op de menukaart items

display none
Voorgerechten
 

Voorgerechten

Drents plankje € 10,00

Een proeverij van Drentse schenk en Nagelholt

Rundercarpaccio € 10,00

Met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en dressing van Drentse Mosterd

Capres Roma Hunebedjes 10,00

Kleine kroketjes in de vorm van een Drentse kei, gevuld met pesto, pijnboompit, tomaat en kaas

Steak Tartaar 11,00

Rundertartaar met ei, kappertjes, ui en augurk. Geserveerd met truffelmayonaise

Rode biet-sinaasappelsalade 10,00

Met geroosterde hazelnoten, mozzarella en tuinkers

Hartige Italiaanse tompouce 11,50

Met geitenkaasmousse, zongedroogde tomaat, rauwe ham en balsamicostroop (vegetarisch mogelijk)

Gerookte zalm 11,00

Met kappertjes, rode ui en mierikswortelroom

Broodmandje € 5,50

Geserveerd met kruidenboter, aïoli en pesto

Soepen per kop

Franse uiensoep € 5,25

Heldere uiensoep (vegetarisch)

Mosterdsoep € 5,25

Romige Mosterdsoep met Droge Worst (vegetarisch mogelijk)

 

Alle voorgerechten worden geserveerd met brood en boter

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Hoofdgerechten

 

Hoofdgerechten ( € 20,50)

Bavette steak

Malse rundersteak geserveerd met kruidenboter

Langzaam gegaarde Spareribs

Geserveerd met barbecuesaus of knoflooksaus

Gevulde Varkenshaas

Gevuld met zongedroogde tomaten, omwikkeld met spek

Gepaneerde Schnitzel

Geserveerd met zigeunersaus, champignon roomsaus of gebakken champignons en uien

Kip piri piri

Malse kipstukjes met paprika, champignons en uien in een pittige saus, geserveerd met rijst

Kalfs ribeye

Met hollandaisesaus

Gebakken zalmfilet

Geserveerd met risotto en mangosalsa

Tonijnsteak

Met een balsamico-tomaten saus

Mediterraanse Quiche

Met feta, paprika en tomaat

Mexicaanse wraps

Diverse groentes, vegetarisch gehakt, kaas en tacokruiden

 

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Kindermenu’s

Kindermenu (tot 14 jaar)

Halve portie Sparerib of zalmfilet €13,50

met gebakken aardappelen of frites, mayonaise en appelmoes

Kroket, Frikadel of Kipcorn met Frites, € 8,25

mayonaise en appelmoes

Bij deze gerechten wordt een kinderijsje geserveerd

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Desserts
  • Royal Malaga € 7,25:  2 bollen Malaga-roomijs met boerenjongens en slagroom
  • Mango creme brulee € 7,25: met ananas/passie smoothie
  • Aardbeien mascarpone € 7,25: geserveerd met 1 bol pistache ijs en slagroom
  • Dame Blanche € 7,25: 3 bollen vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom
  • Drents Kaatje € 7,25: van Noord-Slener eieren gemaakte Tokkelroom met 2 bollen vanilleroomijs, chocoladesaus en slagroom
  • Sorbet verse aardbeien € 7,75

 

Groepsdiner (vanaf 8 personen)

Keuzediner

Voor een diner vanaf 8 personen kunt u kiezen uit onderstaande keuzediners. De menu’s worden geserveerd met een garnituur van 2 soorten aardappelen, warme groenten enrauwkost. Consumpties zijn niet inbegrepen.
Tevens is het mogelijk om met een groep een stamppotmaaltijd/bruine bonen maaltijd te reserveren.

Keuzemenu I:

Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Wiener schnitzel
2. Varkenshaas
3. Zalmfilet
IJs

Prijs: € 26,00 per persoon.

Keuzemenu II:

Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Schnitzel met gebakken champignons en uien
2. Varkenshaas met champignon roomsaus
3. Entrecote
4. Gebakken Zalmfilet
IJs

Prijs € 29,50 per persoon.

Keuzemenu III:

Proeverij van verschillende voorgerechten
Hoofdgerecht:
Schaal met stukjes varkenshaas, schnitzel, biefstukpuntjes en zalmfilet
geserveerd met gebakken champignons en uien, champignon roomsaus en pepersaus
Grand dessert
Koffie na

Prijs € 45,00 per persoon.

 

Buffetten (vanaf 15 of 20 personen)

Buffet

Een buffet-arrangement duurt 4 uur. De buffetten zijn naar wens uit te breiden met bijvoorbeeld een extra uur of extra gerechten. Meer informatie op aanvraag.

Koud/warm buffet
  • Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
  • Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
  • Koud: stokbrood met verschillende smeersels, diverse huisgemaakte salades bijvoorbeeld huzarensalade, waldorfsalade, kipsalade, eiersalade, diverse soorten gerookte vis, vleeswaren, fruit, rauwkost
  • Warm: gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld stukjes varkenshaas in roomsaus, stoofschotel, kipsaté met pindasaus, gehaktballetjes, warme beenham, ……
  • Dessert: bijvoorbeeld taart, diverse bavaroises en ijstaart met slagroom, …..
  • Inclusief consumpties en bediening.

Arrangementsprijs € 50,00 per persoon (min. 20 personen)

Dinerbuffet
  • Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
  • Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
  • Kop Soep
  • Koud: stokbrood met verschillende smeersels, 2 soorten salade, schaal met gerookte vis, rauwkost, fruit
  • Warm: warme groenten, gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld frites, stukjes schnitzel, varkenshaas in roomsaus, gehaktballetjes, stoofschotel, warme beenham, kipsaté met pindasaus, …..
  • Dessert: bijvoorbeeld taart, diverse bavaroises en ijstaart met slagroom, ……
  • Inclusief consumpties en bediening.

Arrangementsprijs € 50,00 per persoon (min. 20 personen)

Uitgebreide BBQ
  • Stokbrood met diverse smeersels
  • Huisgemaakte aardappelsalade en eiersalade
  • Diverse soorten vlees (bijvoorbeeld speklap, braadworst, kipfilet, karbonade, hamburger, shaslick, kipsaté)
  • Zalmlende van de grill
  • Frites
  • Sauzen, rauwkost en fruit
  • Exclusief consumpties.

Prijs € 19,95 per persoon (min. 20 personen)

Stamppotbuffet
  • Kop soep
  • 2 soorten rauwkost
  • Diverse soorten stamppotten (4 of 5), jachtschotel, bruine bonen met gebakken uien
  • Diverse soorten worst en vlees (bijvoorbeeld rookworst, verse worst, procureur, speklap, gehaktballetjes) diverse zuren, appelmoes en stoofpeertjes (indien voorradig)
  • Dessert: diverse puddingen; bijvoorbeeld vanilleroompudding, bitterkoekjespudding
  • Exclusief consumpties.

Prijs € 20,50 per persoon (min. 15 personen)

Brunch (vanaf 15 personen)

Brunch

Brunchen, een heerlijk uitgebreid laat ontbijt. Brunchen is een maaltijd dat is samengesteld uit ontbijt (breakfast) en lunch. De brunch kan naar wens worden uitgebreid met andere gerechten, zoals een visschotel of een vissalade.

  • Kop soep, bijvoorbeeld: mosterdsoep en groentesoep
  • Diverse soorten brood, diverse vleeswaren, diverse kaassoorten, gekookte eieren, zoetwaren, huzarensalade, eiersalade, rauwkost met sla, tomaat, komkommer.
  • Scrambled eggs met bacon, kroket, quiche
  • Yoghurt, vers fruit, bavaroise
  • Koffie, thee, melk, karnemelk, jus ‘d orange (eventuele andere dranken op nacalculatie). Voor kinderen eventueel chocomelk en/of yogho yogho.

Prijs per persoon: € 22,50 (min 15 personen)

Lunchkaart

Belegde broodjes

Gezond €7,50

met sla, ham, kaas, sla, tomaat en komkommer

Pastrami € 8,00

dun gesneden gerookt rundvlees met sla, komkommer en ratatouille

Gerookte zalm € 9,00

met sla, guacemole en lente ui

Tonijnsalade € 7,50

vers gemaakt met sla, ui, augurk en kappertjes

Brie € 7,50

met appel, walnoten en honing

Black Angus burger € 10,00

een runderburger van 125 gram met sla, tomaat, kaas en ketchup

Spinazie-kaas burger € 8,50

met sla, feta, rauwe ui en salsa compote

Mexicano burger € 8,50

met sla, augurk, kaas, tortilla chips, chilisaus

Twee ambachtelijke kroketten (Krokettenkunst.nl) € 7,50

handgemaakte rundvlees kroketten of broccoli-kaas kroketten

Gehaktbal uit de jus € 7,00
U heeft de keuze uit 2 plakken wit of bruin oerbrood

Kleine gerechten

Tosti Ham en kaas € 3,50
Tosti pittig vlees € 4,00
Tosti tomaat, kaas en pesto € 4,50
Pizza Margarita € 4,50
Saucijzenbroodje € 3,00
12-uurtje Wielens  € 9,00

Kop soep met 1 broodje ham of kaas met een gebakken ei en 1 broodje kroket

  Maaltijdsalades, sla met:
Geitenkaas, walnoten en honing € 8,50
Tonijn, augurk, kappertjes en ui € 8,00
Carpaccio, kaas, pijnboompitten € 8,50

Eiergerechten

Uitsmijter ham en kaas € 6,75
Noord-Slener uitsmijter € 8,00
Omelet champignons en ui € 8,00
Pannenkoeken 4 stuks naturel € 6,50
Pannenkoeken 4 stuks, 1 beleg € 8,00
Pannenkoeken 4 stuks, 2 beleg € 9,00

Plategerechten

Gehaktbal uit de jus € 11,00
Schnitzel € 13,75
Zalmfilet € 15,00
Saté van de haas € 14,50

Deze gerechten worden geserveerd met friet of gebakken aardappelen en rauwkost

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Pin It on Pinterest