Menukaart van Restaurant Wielens

In ons sfeervolle restaurant kunt u genieten van een ambachtelijke Hollandse keuken. Kom ’s middags gezellig lunchen, ’s avonds a la carte dineren of genieten van een smakelijk keuzemenu. Onze menukaart wordt een paar keer paar jaar vernieuwd, we werken immers zoveel mogelijk met mooie producten uit de streek én uit het seizoen.

Veel van onze gerechten zijn al glutenvrij. Maar ook met andere allergieën en dieetwensen houden wij graag rekening (mits vooraf bij ons aangegeven).
Heeft u speciale wensen buiten de kaart om? Er is heel veel mogelijk. Neem dan wel even contact met ons op!

Klik op de menukaart items

display none
Voorgerechten

Koude voorgerechten

Drents plankje € 9,50

Een proeverij van Drentse schenk en nagelholt

Carpaccio van Drentsch Weidevlees € 9,50

Met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en dressing van Drentse Mosterd

Gerookte zalm met roomkaas € 9,50

Met kappertjes, rode ui en citrus dressing

Grapefruit cocktail € 6,95

Grapefruit en sla met een dressing van framboos en honing

Broodmandje € 5,00

Geserveerd met kruidenboter, aïoli en tapenade

Soepen per kop

 Groentesoep € 4,75

Heldere groentesoep met balletjes (vegetarisch mogelijk)

Tomatensoep € 4,75

Met room en gehaktballetjes (vegetarisch mogelijk)

Mosterdsoep € 4,75

Romige Mosterdsoep met Droge Worst van Drentsch Weidevlees (vegetarisch mogelijk)

Warme voorgerechten

Gefrituurde champignons € 9,50

in bierbeslag met sla en kerriesaus

Nacho’s € 7,50

Met gebakken ui, paprika en champignons, gegratineerd met kaas

Alle voorgerechten worden geserveerd met brood en boter

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. voedsel laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Kip piri piri € 17,50

Malse kipstukjes met paprika, ui en champignons in pittige saus

Langzaam gegaarde spare Ribs € 18,50

Geserveerd met barbecuesaus

Gevulde Varkenshaas € 19,50

Gevuld met een farce van abrikozen, witte wijn en kruidnagel

Varkenslever € 17.50

Traditionele varkenslever met gebakken spek en ui

Gegrilde Entrecote van Drentsch Weidevlees € 20,75

Pittig gemarineerd, geserveerd met knoflooksaus

Kalfsbiefstuk € 19,75

Met een romige saus van Drentse mosterd

Haasbiefstuk van Drents Weidevlees € 24,50

Geserveerd met stroganoff saus

Visgerechten

Gebakken zeebaarsfilet € 19,00

Geserveerd met een roomsaus van ansjovis, peterselie en bieslook

Zalmfilet en croute € 19,75

Met een korst van Drentse mosterd, kaas en amandelen

Vegetarische gerechten

Noord-Slener bol € 17,50

Tomaat, courgette en geitenkaas gegaard in bladerdeeg

Quiche € 16,95

Quiche van Spinazie, Ricotta, Emmentaler en Parmezaanse kaas

De hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, groente en rauwkost

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. voedsel laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

2 gangen menu

2-gangen Keuzemenu’s

Menu A.

Mosterd-, Tomaten- of Groentesoep met stokbrood en kruidenboter

Gebakken Zalmfilet of
Wiener Schnitzel of
Varkenshaas naturel

Aardappelen, groente en rauwkost € 20,00

***

Menu B.

Gebakken Zalmfilet of
Wiener Schnitzel of
Varkenshaas naturel

Aardappelen, groente en rauwkost

Dessert € 20,00

Supplementen

Zigeunersaus € 2,75
Portie Gebakken Champignons en Uien € 2,75
Champignon-Roomsaus € 2,75
Milde Pepersaus € 2,75

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. voedsel laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

Kindermenu’s

Kindermenu (tot 14 jaar)

Halve portie Sparerib of zalmfilet €11,50

met aardappelen of frites, mayo en appelmoes

Kroket, Frikadel of Kipcorn met Frites, € 7,50

mayonaise en appelmoes

Bij deze gerechten wordt een kinderijsje geserveerd

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. voedsel laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

Desserts
  • Coupe Chococcino € 6,50
    1 bol vanille ijs, chocolade ijs en koffie ijs met slagroom
  • Limoncello Tiramisu € 6,00
    Mascarpone dessert met Limoncello en lange vingers
  • Dame Blanche € 5,75
    2 bollen vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom
  • Proeverij “Wielens” € 7,50
    Een combinatie van vier verschillende lekkernijen
  • Chocolade Moelleux € 6,75
    Warm chocolade vulkaancakeje met een bol vanilleroomijs
  • Drents Kaatje € 6,00
    Van Noord-Slener eieren gemaakte Tokkelroom met 2 bollen vanilleroomijs, chocoladesaus en slagroom
  • Coupe aardbei limoen € 6,00
    1 bol aardbeien sorbetijs en 1 bol limoen sorbetijs met slagroom

 

Groepsdiner (vanaf 8 personen)

Keuzediner

Voor een diner vanaf 8 personen kunt u kiezen uit onderstaande keuzediners. De menu’s worden geserveerd met een garnituur van 2 soorten aardappelen, warme groenten en koude groenten. Consumpties zijn niet inbegrepen.
Tevens is het mogelijk om met een groep een stamppotmaaltijd/bruine bonen maaltijd te reserveren.

Keuzemenu I:

Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Wiener schnitzel
2. Schouderkarbonade
3. Vis
IJs

Prijs: € 22,50 per persoon.

Keuzemenu II:

Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Schnitzel met gebakken champignons en uien
2. Varkenshaas met champignon roomsaus
3. Entrecote
4. Gebakken Zalmfilet
IJs

Prijs € 26,50 per persoon.

Keuzemenu III:

Voorgerecht, keuze uit:
1. Meloen met rauwe ham
2. Gerookte zalm met toast en boter
Soep, bijvoorbeeld keuze uit:
1. Mosterdsoep
2. Ossenstaartsoep
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Varkensmedaillons met champignons
2. Biefstuk van de haas
3. Gebakken Zalmfilet
Grand dessert
Koffie na

Prijs € 43,50 per persoon.

 

Buffetten (vanaf 15 of 20 personen)

Buffet

Een buffet-arrangement duurt 4 uur. De buffetten zijn naar wens uit te breiden met bijvoorbeeld een extra uur of extra gerechten. Meer informatie op aanvraag.

Koud/warm buffet
  • Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
  • Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
  • Koud: stokbrood met kruidenboter, diverse huisgemaakte salades bijvoorbeeld huzarensalade, waldorffsalade, kipsalade, eiersalade, diverse soorten gerookte vis, vleeswaren, fruit, gevulde eieren, rauwkost
  • Warm: gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld stukjes varkenshaas in roomsaus, stoofschotel, kipsaté met pindasaus, gehaktballetjes, warme beenham, ……
  • Dessert: bijvoorbeeld taart, bavaroises, fruit en ijs met slagroom, …..
  • Inclusief consumpties en bediening.

Arrangementsprijs € 44,00 per persoon (min. 20 personen)

Dinerbuffet
  • Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
  • Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
  • Kop Soep
  • Koud: stokbrood met kruidenboter, 2 soorten salade, diverse soorten gerookte vis, rauwkost, fruit
  • Warm: warme groenten, gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld frites, stukjes schnitzel, varkenshaas in roomsaus, gehaktballetjes, stoofschotel, warme beenham, kipsaté met pindasaus, …..
  • Dessert: bijvoorbeeld taart, bavaroises, fruit en ijs met slagroom, ……
  • Inclusief consumpties en bediening.

Arrangementsprijs € 44,00 per persoon (min. 20 personen)

BBQ
  • Stokbrood met kruidenboter
  • Huisgemaakte aardappelsalade en eiersalade
  • Diverse soorten vlees (bijvoorbeeld speklap, braadworst, kipfilet, karbonade, hamburger, shaslick, kipsaté)
  • Zalmlende van de grill
  • Sauzen, rauwkost en fruit
  • Exclusief consumpties.

Prijs € 19,50 per persoon (min. 20 personen)

Stamppotbuffet
  • Kop soep
  • 2 soorten rauwkost
  • Diverse soorten stamppotten (4 of 5), jachtschotel, bruine bonen met gebakken uien
  • Diverse soorten worst en vlees (bijvoorbeeld rookworst, verse worst, procureur, speklap, gehaktballetjes) diverse zuren, appelmoes en stoofpeertjes (indien voorradig)
  • Dessert: diverse puddingen; bijvoorbeeld vanilleroompudding, bitterkoekjespudding
  • Exclusief consumpties.

Prijs € 18,50 per persoon (min. 15 personen)

Brunch (vanaf 15 personen)

Brunch

Brunchen, een heerlijk uitgebreid laat ontbijt. Brunchen is een maaltijd dat is samengesteld uit ontbijt (breakfast) en lunch. De brunch kan naar wens uitgebreid met andere gerechten, zoals een visschotel of een vissalade.

  • Kop soep, bijvoorbeeld: mosterdsoep en groentesoep
  • Diverse soorten brood, diverse vleeswaren, diverse kaassoorten, gekookte eieren, zoetwaren, huzarensalade, eiersalade, rauwkost met sla, tomaat, komkommer.
  • Scrambled eggs met bacon, kroket, quiche
  • Yoghurt, vers fruit, bavaroise
  • Koffie, thee, melk, karnemelk, jus ‘d orange (eventuele andere dranken op nacalculatie). Voor kinderen eventueel chocomelk en/of yogho yogho.

Prijs per persoon: € 18,00 (min 15 personen)

Lunchkaart

Verse broodjes

Gezond €5,95

met ham, kaas, sla, ui, tomaat en komkommer

Ham en Kaas € 4,75
Carpaccio € 7,75
Gerookte zalm € 7,75

met kappertjes, ui en mierikswortelroom

Tonijnsalade € 5,85

vers gemaakt met ui, augurk en kappertjes

Oude kaas € 5,85

lekker pittige Old Amsterdam met Drentse grove mosterd

Pulled Pork € 8,75

zacht gegaard  varkensvlees met een smokey BBQ saus

Brie € 5,85

met appel, walnoten en honing

Black Angus burger € 9,25

een runderburger van 125 gram met gebakken ui, sla en gebakken ei

U heeft de keuze uit een witte of bruine Baguelino

Tosti’s

Ham en kaas € 2,85
Hawaï € 3,25
Brie en Honing € 4,00
Kaas, tomaat en pesto 4,25
Twaalfuurtje “Wielens” 6,50

2 plakjes wit- of bruinbrood met ham en kaas, een kroket en een bolletje salade

  Dag soep met brood € 4,50
Maaltijdsalades, sla met:
Geitenkaas, walnoten en honing € 8,25
Tonijn, augurk, kappertjes en ui € 7,75

Eiergerechten

Uitsmijter ham of kaas of ontbijtspek € 5,75
Uitsmijter ham en kaas € 6,50
Noord-Slener uitsmijter € 7,75
Omelet champignons en ui € 7,00
Omelet gerookte zalm en ui € 7,75

Deze gerechten worden geserveerd met 2 plakken wit- of bruinbrood

Specialiteiten

2 kroketten met brood (vegetarisch mogelijk) € 4,95
Gehaktbal uit de jus met brood € 5,25
Schnitzel met brood € 8,50

Deze gerechten worden geserveerd met 2 plakken wit of bruinbrood
Wilt u friet i.p.v. brood, dit geeft een meerprijs van € 1,00

Boerenschnitzel € 12,00

Schnitzel met gebakken aardappelen, ham en een spiegelei

Spies varkens saté € 12,00

Geserveerd met friet, atjar en kroepoek

Pannenkoeken

4 heerlijke dunne pannenkoeken op een stapeltje , bijvoorbeeld

Naturel € 6,00
Ananas of appel of rozijnen € 7,00
Spek of kaas € 7,50

Plategerechten

Gehaktbal uit de jus € 9,75
Karbonade € 11,50
Schnitzel € 13,00
Entrecote € 17,00
Zalmfilet € 14,50
Portie champignons en ui € 2,75

Deze gerechten worden geserveerd met friet of gebakken aardappelen, groente en rauwkost

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. voedsel laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

Delen