Menukaart van Restaurant Wielens
In ons sfeervolle restaurant kunt u genieten van een ambachtelijke Hollandse keuken. Kom ’s middags gezellig lunchen, ’s avonds a la carte dineren of genieten van een smakelijk keuzemenu. Onze menukaart wordt een paar keer paar jaar vernieuwd, we werken immers zoveel mogelijk met mooie producten uit de streek én uit het seizoen.
Veel van onze gerechten zijn al glutenvrij. Maar ook met andere allergieën en dieetwensen houden wij graag rekening (mits vooraf bij ons aangegeven).
Heeft u speciale wensen buiten de kaart om? Er is heel veel mogelijk. Neem dan wel even contact met ons op!
Klik op de menukaart items
display none
Voorgerechten
Voorgerechten
Drents plankje € 10,00
Een proeverij van Drentse schenk en Nagelholt
Rundercarpaccio € 10,00
Met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en dressing van Drentse Mosterd
Gerookte eendenborst € 10,00
Met gemengde sla en cranberry compote
Hertenham salade € 10,00
Met vijgen, walnoten en frambozendressing (vegetarisch mogelijk)
Gebakken paddenstoelen (Vegetarisch) € 10,00
In een whiskey roomsaus
Zalmtartaar € 11,50
Van verse zalm met kappertjes en ui
Broodmandje € 5,50
Geserveerd met kruidenboter, aïoli en pesto
Soepen per kop
Groentesoep € 5,25
Heldere groentesoep met gehaktballetjes (vegetarisch mogelijk)
Mosterdsoep € 5,25
Romige Mosterdsoep met Droge Worst (vegetarisch mogelijk)
Alle voorgerechten worden geserveerd met brood en boter
Heeft u een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten ( € 20,00)
Mixed grill
Spies met gemarineerde kipfilet, varkenshaas en biefstuk
Langzaam gegaarde Spareribs
Geserveerd met barbecuesaus of knoflooksaus
Gevulde Varkenshaas
Gevuld met brie, begeleid met een saus van honing en walnoot
Stoofpotje Kip met noten
Malse kipstukjes met paddenstoelen, cashewnoten en room, geserveerd met rijst
Gegrilde Entrecote met piccalilly ( + 2,50)
Met spek omwikkelde Diamanthaas medaillons
Geserveerd met een glace van ui
Wilde gansfilet
Op zuurkool met gebakken paddenstoelen
Hertenbiefstuk met Rodewijnsaus
Quiche (Vegetarisch)
Quiche gevuld met spinazie en geitenkaas
Gevulde paprika (Vegetarisch)
Een rode paprika gevuld met groenten, geserveerd met rijst
Spies van gamba’s
In knoflookolie gemarineerd
Zalmfilet en croute
Met een korst van Drentse mosterd, oude kaas en amandelen
Heeft u een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.
2 gangen menu
2-gangen Keuzemenu’s
Menu A.
Mosterd- of Groentesoep met stokbrood en kruidenboter
Gebakken Zalmfilet of Wiener Schnitzel of Varkenshaas naturel
Geserveerd met diverse garnituren € 22,00
***
Menu B.
Gebakken Zalmfilet of Wiener Schnitzel of Varkenshaas naturel
Geserveerd met diverse garnituren
Dessert € 22,00
Supplementen
Zigeunersaus € 3,00 Portie Gebakken Champignons en Uien € 3,00 Champignon-Roomsaus € 3,00 Milde Pepersaus € 3,00
Heeft u een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.
Kindermenu’s
Kindermenu (tot 14 jaar)
Halve portie Sparerib of zalmfilet €13,00
met gebakken aardappelen of frites, mayonaise en appelmoes
Kroket, Frikadel of Kipcorn met Frites, € 8,25
mayonaise en appelmoes
Bij deze gerechten wordt een kinderijsje geserveerd
Heeft u een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.
Desserts
- Royal Malaga € 7,25: 2 bollen Malaga-roomijs met boerenjongens en slagroom
- Tiramisu € 7,25: een romig mascarpone dessert met koffielikeur en lange vingers
- Moulleux € 7,25: lava chocoladecakeje met vanilleroomijs en slagroom
- Dame Blanche € 7,25: 3 bollen vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom
- Drents Kaatje € 7,25: van Noord-Slener eieren gemaakte Tokkelroom met 2 bollen vanilleroomijs, chocoladesaus en slagroom
- Schotse Pancake € 7,25: geserveerd met warme kersen, vanilleroomijs en slagroom
Groepsdiner (vanaf 8 personen)
Keuzediner
Voor een diner vanaf 8 personen kunt u kiezen uit onderstaande keuzediners. De menu’s worden geserveerd met een garnituur van 2 soorten aardappelen, warme groenten en koude groenten. Consumpties zijn niet inbegrepen.
Tevens is het mogelijk om met een groep een stamppotmaaltijd/bruine bonen maaltijd te reserveren.
Keuzemenu I:
Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Wiener schnitzel
2. Procureur
3. Vis
IJs
Prijs: € 25,00 per persoon.
Keuzemenu II:
Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Schnitzel met gebakken champignons en uien
2. Varkenshaas met champignon roomsaus
3. Entrecote
4. Gebakken Zalmfilet
IJs
Prijs € 28,50 per persoon.
Keuzemenu III:
Voorgerecht, keuze uit:
1. Meloen met rauwe ham
2. Gerookte zalm met toast en boter
Soep, bijvoorbeeld keuze uit:
1. Mosterdsoep
2. Ossenstaartsoep
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Varkensmedaillons met champignons
2. Biefstuk van de haas
3. Gebakken Zalmfilet
Grand dessert
Koffie na
Prijs € 46,50 per persoon.
Buffetten (vanaf 15 of 20 personen)
Buffet
Een buffet-arrangement duurt 4 uur. De buffetten zijn naar wens uit te breiden met bijvoorbeeld een extra uur of extra gerechten. Meer informatie op aanvraag.
Koud/warm buffet
- Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
- Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
- Koud: stokbrood met kruidenboter, diverse huisgemaakte salades bijvoorbeeld huzarensalade, waldorfsalade, kipsalade, eiersalade, diverse soorten gerookte vis, vleeswaren, fruit, rauwkost
- Warm: gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld stukjes varkenshaas in roomsaus, stoofschotel, kipsaté met pindasaus, gehaktballetjes, warme beenham, ……
- Dessert: bijvoorbeeld taart, bavaroises, fruit en ijs met slagroom, …..
- Inclusief consumpties en bediening.
Arrangementsprijs € 48,50 per persoon (min. 20 personen)
Dinerbuffet
- Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
- Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
- Kop Soep
- Koud: stokbrood met kruidenboter, 2 soorten salade, diverse soorten gerookte vis, rauwkost, fruit
- Warm: warme groenten, gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld frites, stukjes schnitzel, varkenshaas in roomsaus, gehaktballetjes, stoofschotel, warme beenham, kipsaté met pindasaus, …..
- Dessert: bijvoorbeeld taart, bavaroises, fruit en ijs met slagroom, ……
- Inclusief consumpties en bediening.
Arrangementsprijs € 48,50 per persoon (min. 20 personen)
Uitgebreide BBQ
- Stokbrood met diverse smeersels
- Huisgemaakte aardappelsalade en eiersalade
- Diverse soorten vlees (bijvoorbeeld speklap, braadworst, kipfilet, karbonade, hamburger, shaslick, kipsaté)
- Zalmlende van de grill
- Frites
- Sauzen, rauwkost en fruit
- Exclusief consumpties.
Prijs € 19,95 per persoon (min. 20 personen)
Stamppotbuffet
- Kop soep
- 2 soorten rauwkost
- Diverse soorten stamppotten (4 of 5), jachtschotel, bruine bonen met gebakken uien
- Diverse soorten worst en vlees (bijvoorbeeld rookworst, verse worst, procureur, speklap, gehaktballetjes) diverse zuren, appelmoes en stoofpeertjes (indien voorradig)
- Dessert: diverse puddingen; bijvoorbeeld vanilleroompudding, bitterkoekjespudding
- Exclusief consumpties.
Prijs € 19,95 per persoon (min. 15 personen)
Brunch (vanaf 15 personen)
Brunch
Brunchen, een heerlijk uitgebreid laat ontbijt. Brunchen is een maaltijd dat is samengesteld uit ontbijt (breakfast) en lunch. De brunch kan naar wens worden uitgebreid met andere gerechten, zoals een visschotel of een vissalade.
- Kop soep, bijvoorbeeld: mosterdsoep en groentesoep
- Diverse soorten brood, diverse vleeswaren, diverse kaassoorten, gekookte eieren, zoetwaren, huzarensalade, eiersalade, rauwkost met sla, tomaat, komkommer.
- Scrambled eggs met bacon, kroket, quiche
- Yoghurt, vers fruit, bavaroise
- Koffie, thee, melk, karnemelk, jus ‘d orange (eventuele andere dranken op nacalculatie). Voor kinderen eventueel chocomelk en/of yogho yogho.
Prijs per persoon: € 21,00 (min 15 personen)
Lunchkaart
Verse broodjes
Gezond €6,25
met ham, kaas, sla, ui, tomaat en komkommer
Carpaccio € 8,00
Gerookte zalm € 8,50
met kappertjes, ui en mierikswortelroom
Tonijnsalade € 6,50
vers gemaakt met ui, augurk en kappertjes
Pulled Pork € 7,00
zacht gegaard varkensvlees met een smokey BBQ saus
Brie € 6,25
met appel, walnoten en honing
Black Angus burger € 9,50
een runderburger van 125 gram met gebakken ui, sla en gebakken ei
U heeft de keuze uit een wit- of bruin broodje
Tosti’s
Ham en kaas € 3,00
Brie en Honing € 4,25
Twaalfuurtje “Wielens” 7,50
2 plakjes wit- of bruinbrood met ham en kaas, een kroket en een bolletje salade
Maaltijdsalades, sla met:
Geitenkaas, walnoten en honing € 8,75
Tonijn, augurk, kappertjes en ui € 8,25
Eiergerechten
Uitsmijter ham of kaas of ontbijtspek € 6,50
Uitsmijter ham en kaas € 6,50
Noord-Slener uitsmijter € 8,00
Omelet champignons en ui € 7,25
Deze gerechten worden geserveerd met 2 plakken wit- of bruinbrood
2 kroketten met brood (vegetarisch mogelijk) € 5,25
Gehaktbal uit de jus met brood € 5,50
Schnitzel met brood € 9,00
Deze gerechten worden geserveerd met 2 plakken wit of bruinbrood
Wilt u friet i.p.v. brood, dit geeft een meerprijs van € 1,00
Boerenschnitzel € 12,50
Schnitzel met gebakken aardappelen, ham en een spiegelei
Spies varkens saté € 12,50
Geserveerd met friet, atjar en kroepoek
Pannenkoeken
4 heerlijke dunne pannenkoeken op een stapeltje , bijvoorbeeld
Naturel € 6,50
Ananas of appel of rozijnen € 7,50
Spek of kaas € 7,50
Plategerechten
Gehaktbal uit de jus € 10,00
Schnitzel € 13,50
Zalmfilet € 15,00
Portie champignons en ui € 3,00
Deze gerechten worden geserveerd met friet of gebakken aardappelen, groente en rauwkost
Heeft u een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.