Menukaart van Restaurant Wielens

 

In ons sfeervolle restaurant kunt u genieten van een ambachtelijke Hollandse keuken. Kom ’s middags gezellig lunchen, ’s avonds a la carte dineren of genieten van een smakelijk keuzemenu. Onze menukaart wordt meerdere keren paar jaar vernieuwd, we werken immers zoveel mogelijk met mooie producten uit de streek én uit het seizoen.

Veel van onze gerechten zijn al glutenvrij. Maar ook met andere allergieën en dieetwensen houden wij graag rekening (mits vooraf bij ons aangegeven).
Heeft u speciale wensen buiten de kaart om? Er is heel veel mogelijk. Neem dan wel even contact met ons op!

Klik op de menukaart items

display none
Voorgerechten

 

Voorgerechten

Drents plankje € 10,50

Een proeverij van Drentse schenk en Nagelholt

Runder carpaccio € 10,50

Met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en dressing van Drentse Mosterd

Hondsrug Hunebedjes 10,50

Kleine kroketjes in de vorm van een Drentse kei, gevuld met Drents ree en paddenstoelen

Breekbroodje € 6,50

Geserveerd met kruidenboter, aïoli en pesto

Soepen per kop

Heldere groentesoep € 6,00

Heldere gevulde groentesoep (vegetarisch mogelijk)

 

Alle voorgerechten worden geserveerd met brood en boter

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Hoofdgerechten

 

Hoofdgerechten 

Entrecote 22,50

Met huisgemaakte piccalilly

Langzaam gegaarde Spareribs 22,00

Geserveerd met barbecuesaus of knoflooksaus

Gevulde Varkenshaas 21,50

Gevuld met kruidenroomkaas, omwikkeld met spek

Gepaneerde Schnitzel 21,50

Geserveerd met zigeunersaus, champignon roomsaus of gebakken champignons en uien

Kip saté 21,50

Malse kipstukjes met satésaus, seroendeng, kroepoek geserveerd met rijst

Zalmfilet en croute 22,00 
Met een korst van amandelschaafsel & Drentse mosterd

Quiche 20,00

Met spinazie en geitenkaas

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Kindermenu’s

Kindermenu (tot 14 jaar)

Halve portie Sparerib of zalmfilet € 14,00

met gebakken aardappelen of frites, mayonaise en appelmoes

Kroket, Frikadel of Kipcorn met Frites, € 8,50

mayonaise en appelmoes

Bij deze gerechten wordt een kinderijsje geserveerd

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.

 

Desserts
  • Royal Malaga € 8,00:  2 bollen Malaga-roomijs met boerenjongens en slagroom
  • Dame Blanche € 7,50: 3 bollen vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom
  • Drents Kaatje € 8,00: van Drentse eieren gemaakte Tokkelroom met 2 bollen vanilleroomijs, chocoladesaus en slagroom
  • Chocolade Moelleux € 8,00: met 1 bol pistache roomijs en slagroom

 

Groepsdiner (vanaf 8 personen)

Keuzediner

Voor een diner vanaf 8 personen kunt u kiezen uit onderstaande keuzediners. De menu’s worden geserveerd met een garnituur van 2 soorten aardappelen, warme groenten enrauwkost. Consumpties zijn niet inbegrepen.
Tevens is het mogelijk om met een groep een stamppotmaaltijd/bruine bonen maaltijd te reserveren.

Keuzemenu I:

Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Wiener schnitzel
2. Varkenshaas
3. Zalmfilet
IJs

Prijs: € 26,00 per persoon.

Keuzemenu II:

Soep (2 soorten)
Hoofdgerecht, keuze uit:
1. Schnitzel met gebakken champignons en uien
2. Varkenshaas met champignon roomsaus
3. Entrecote
4. Gebakken Zalmfilet
IJs

Prijs € 29,50 per persoon.

Keuzemenu III:

Proeverij van verschillende voorgerechten
Hoofdgerecht:
Schaal met stukjes varkenshaas, schnitzel, biefstukpuntjes en zalmfilet
geserveerd met gebakken champignons en uien, champignon roomsaus en pepersaus
Grand dessert
Koffie na

Prijs € 45,00 per persoon.

 

Buffetten (vanaf 15 of 20 personen)

Buffet

Een buffet-arrangement duurt 4 uur. De buffetten zijn naar wens uit te breiden met bijvoorbeeld een extra uur of extra gerechten. Meer informatie op aanvraag.

Koud/warm buffet
  • Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
  • Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
  • Koud: stokbrood met verschillende smeersels, diverse huisgemaakte salades bijvoorbeeld huzarensalade, waldorfsalade, kipsalade, eiersalade, diverse soorten gerookte vis, vleeswaren, fruit, rauwkost
  • Warm: gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld stukjes varkenshaas in roomsaus, stoofschotel, kipsaté met pindasaus, gehaktballetjes, warme beenham, ……
  • Dessert: bijvoorbeeld taart, diverse bavaroises en ijstaart met slagroom, …..
  • Inclusief consumpties en bediening.

Arrangementsprijs € 52,50 per persoon (min. 20 personen)

Dinerbuffet
  • Ontvangst: 2 x Koffie/thee met petit fours of een drankje met nootjes/zoutjes op tafel
  • Consumpties (uitgezonderd buitenlands gedestilleerd)
  • Kop Soep
  • Koud: stokbrood met verschillende smeersels, 2 soorten salade, schaal met gerookte vis, rauwkost, fruit
  • Warm: warme groenten, gebakken aardappelen, rijst en bijvoorbeeld frites, stukjes schnitzel, varkenshaas in roomsaus, gehaktballetjes, stoofschotel, warme beenham, kipsaté met pindasaus, …..
  • Dessert: bijvoorbeeld taart, diverse bavaroises en ijstaart met slagroom, ……
  • Inclusief consumpties en bediening.

Arrangementsprijs € 52,50 per persoon (min. 20 personen)

Uitgebreide BBQ
  • Stokbrood met diverse smeersels
  • Huisgemaakte aardappelsalade en eiersalade
  • Diverse soorten vlees (bijvoorbeeld speklap, braadworst, kipfilet, karbonade, hamburger, shaslick, kipsaté)
  • Zalmlende van de grill
  • Frites
  • Sauzen, rauwkost en fruit
  • Exclusief consumpties.

Prijs € 20,95 per persoon (min. 20 personen)

Stamppotbuffet
  • Kop soep
  • Diverse soorten stamppotten (aantal soorten is afhankelijk van de groepsgrootte)
  • Diverse soorten worst en vlees (bijvoorbeeld rookworst, procureur, speklap, gehaktballetjes) diverse zuren, appelmoes en stoofpeertjes (indien voorradig)
  • Rauwkost
  • Dessert: diverse puddingen; bijvoorbeeld vanilleroompudding, bitterkoekjespudding
  • Exclusief consumpties.

Prijs € 21,50 per persoon (min. 15 personen)

Brunch (vanaf 15 personen)

Brunch

Brunchen, een heerlijk uitgebreid laat ontbijt. Brunchen is een maaltijd dat is samengesteld uit ontbijt (breakfast) en lunch. De brunch kan naar wens worden uitgebreid met andere gerechten, zoals een visschotel of een vissalade.

  • Kop soep, bijvoorbeeld: mosterdsoep en groentesoep
  • Diverse soorten brood, diverse vleeswaren, diverse kaassoorten, gekookte eieren, zoetwaren, huzarensalade, eiersalade, rauwkost met sla, tomaat, komkommer.
  • Scrambled eggs met bacon, kroket, quiche
  • Yoghurt, vers fruit, bavaroise
  • Koffie, thee, melk, karnemelk, jus ‘d orange (eventuele andere dranken op nacalculatie). Voor kinderen eventueel chocomelk en/of yogho yogho.

Prijs per persoon: € 22,50 (min 15 personen)

Lunchkaart

 Belegde broodjes

Gezond €8,50

met sla, ham, kaas, sla, tomaat en komkommer

Rosbief € 9,50

met zuurkoolsalade en mosterdmayonaise

Tonijnsalade € 9,50

vers gemaakt met sla, ui, augurk en kappertjes

Oude kaas € 8,00
met sla en Drentse mosterd 

 Pittige kip (warm) € 10,00

met sla, stukjes kippendij, piri piri saus en komkommer

Avocadoburger € 9,50

met sla, en Drentse kruidensaus

Biologische Runderburger € 12,50

met sla, gebakken ui, kaas en ketchup

Twee ambachtelijke kroketten (Krokettenkunst.nl) € 9,50

handgemaakte rundvlees kroketten of broccoli-kaas kroketten

Gehaktbal uit de jus € 8,00
U heeft de keuze uit 2 plakken wit of bruin oerbrood

Kleine gerechten

Tosti Ham en kaas € 3,75
Tosti pittig vlees € 4,50
Saucijzenbroodje € 3,00
12-uurtje Wielens  € 11,00

Kop soep met 1 broodje ham of kaas met een gebakken ei en 1 broodje kroket

Winterse tosti € 5,50
met rookworst, oude kaas en Drentse mosterd

Erwtensoep € 8,50

huisgemaakte erwtensoep met roggebrood en katenspek

Halve rookworst € 3,50

  

Eiergerechten

Uitsmijter ham en kaas € 8,00
Uitsmijter rosbief € 9,00
Noord-Slener uitsmijter € 10,00
Omelet champignons en ui € 10,00
Pannenkoeken 4 stuks naturel € 7,50
Pannenkoeken 4 stuks, 1 beleg € 8,50
Pannenkoeken 4 stuks, 2 beleg € 9,50

Plategerechten

Gehaktbal uit de jus € 11,00
Schnitzel € 15,00
Zalmfilet € 16,00

Deze gerechten worden geserveerd met friet of gebakken aardappelen en rauwkost

Heeft u  een allergie of intolerantie m.b.t. ingrediënten laat het ons weten, zodat wij u kunnen adviseren over de (on)mogelijkheden.