Restaurant & Zalencentrum Wielens:

Al meer dan een halve eeuw een begrip

Restaurant & Zalencentrum Wielens is al meer dan een halve eeuw een begrip in en rondom Noord-Sleen. Ons pand dateert uit begin 19e eeuw, de horeca-activiteiten al sinds begin 20e eeuw!

Uniek in de regio

In 1952 namen Hindrik en Annie Wielens het bedrijf over van de familie Strootker en begonnen een café met boerderij en kruidenierswinkel. In 1975 kwamen Wim en Grietje Wielens bij het bedrijf in. Zij namen in 1979 het bedrijf over. De winkel werd in 1977 van de hand gedaan in overleg met Café/Winkel Berends, eveneens gezeteld in Noord-Sleen. De familie Berends stopte met hun horeca-activiteiten en zetten de winkel als zelfbedieningswinkel voort. Deze collegiale afspraak haalde zelfs De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.
Het bedrijf werd in 1981 fors uitgebreid met een feestzaal voor feesten en partijen tot 275 personen. In die tijd uniek in de regio. 

Derde generatie aan het roer!

In 1999 besloten wij, Erwin en Letty Wielens, het bedrijf voort te zetten. Vanaf 2003 hebben wij de dagelijkse leiding in handen. Wij hebben het bedrijf helemaal aangepast aan de wensen van deze tijd. Het restaurant en de zalen zijn ingericht in een warme stijl, met veel comfort en een herkenbare, huiselijke sfeer. Er hangt een ongedwongen sfeer, waardoor u zich snel thuis zult voelen. Wij hebben gastvrijheid hoog in het vaandel en doen wij er alles aan om uw gelegenheid compleet en zoveel mogelijk op maat te verzorgen! In 2020 hebben we de activiteiten uitgebreid met een trailcenter en camperplaatsen. We zagen al eerder veel MTB-ers, fietsers en wandelaars op ons bedrijf, die we op deze wijze nog beter kunnen bedienen.

Letty Wielens

Ik ben in 1972 geboren in Westerbork. Na de Middelbare Middenstandsopleiding ben ik naar de HEAO in Emmen gegaan om te studeren. Tijdens mijn studie heb ik jarenlang bij Hema Emmen gewerkt, in de winkel maar ook op de afdeling Klantenservice. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de HEAO en ben ik bij Rabobank Klazienaveen (nu Rabobank Emmen-Coevorden) gaan werken. Ik heb in totaal 6 jaren bij de Rabobank gewerkt, waarna ik in ons bedrijf ben gaan werken.

Als u te gast bent in ons bedrijf is de kans groot dat u mij aantreft achter de bar of in de bediening. Of u heeft een afspraak met mij om uw feest of partij door te spreken. Ik haal er enorm veel voldoening uit om u een fijne tijd te bezorgen!

Tip van Letty:

Op een steenworp afstand van ons bedrijf kunt u bijvoorbeeld het wandel- en natuurgebied Het Sleenerzand (1 km.), recreatieplas De Kibbelkoele (1 km.) en 2 hunebedden in ons dorp (0,5 km.) bezoeken!

Erwin Wielens

Ik ben geboren in 1973 in Hengelo, in 1975 kwam ik in Noord-Sleen te wonen. Na het VWO heb ik gestudeerd in Groningen aan de Hanze Hogeschool, de opleiding Facility Management. In 1997 ben ik afgestudeerd en ben ik bij TNT Post aan de slag gegaan. Doordat ik ben opgegroeid in het bedrijf heb ik gastvrijheid met de paplepel ingegeven gekregen en daar ligt ook mijn hart! Naast het werk als gastheer houd ik mij op de achtergrond bezig met o.a. de administratie, inkoop, het indelen van de zalen, onderhoud etc.

Tip van Erwin:

Wij liggen maar 8 kilometer van het nieuwe en unieke Willdlands Adventure Zoo in Emmen (8 km). Sluit uw dagje wereldexpeditie in Drentse stijl af in ons restaurant!

Het team

Dit doen wij natuurlijk niet alleen, maar met een team van professionele, gastvrije mensen.

Bekijk ook onze vacature!