Van Gogh Jaar in Drenthe

Treed in de voetsporen van Hollandse meester Vincent van Gogh! Het is dit jaar 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh naar Drenthe kwam. Dit jubileumjaar wordt in Drenthe uitgebreid gevierd. Er zijn Van Gogh wandel- en fietsroutes langs de plekken waar Van Gogh in 1883 is geweest. Er is een grote tentoonstelling over Van Goghs Drentse periode,  muziektheaterstukken en er staan tal van andere leuke activiteiten en evenementen op de agenda. Lees er hieronder alles over!

Onze camperplaatsen en trailcenter zijn een uitstekende uitvalsbasis om in de voetsporen van Van Gogh te treden. In ons restaurant geniet u bovendien van een speciaal Vincent van Gogh menu.

Tentoonstelling Drentse werken

Op 11 september 1883 stapte Vincent van Gogh uit de trein in Hoogeveen. Precies 140 jaar later, op 11 september 2023, start de allereerste tentoonstelling over zijn Drentse periode in het Drents Museum. De tentoonstelling volgt hem in zijn omzwervingen door het Drenthe van 1883 en hoe het leven toen was. Er wordt licht geworpen op zijn inspiratiebronnen en het Drentse werk van tijdgenoten. Ook wordt de betekenis van de Drentse periode in het oeuvre belicht. Een tentoonstelling die u niet wilt missen!
U rijdt in 30 autominuten van Noord-Sleen naar het Drents Museum in Assen.

Van Gogh Huis (heropening sept. ’23)

Op slechts een half uurtje fietsen (10 autominuten) van Noord-Sleen ligt het Van Gogh Huis. Na aankomst in Drenthe verbleef Vincent enkele weken in Hoogeveen en trok vervolgens voor 2 maanden naar Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Het Van Gogh Huis is gevestigd  op de plek waar Vincent toen logeerde. Het is het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar hij gewoond en gewerkt heeft. Zijn kamer ziet er nog net zo uit als toen.  Het Van Gogh Huis is momenteel gesloten, de heropening vindt plaats in september 2023.

Fietsroute: Met Vincent van Gogh rond Zweeloo

Met deze fietsroute ‘vergezelt’ u Vincent langs zijn tocht in en om Zweeloo. U fietst 35 km door de prachtige omgeving en komt onder andere langs de brug tegen die Van Gogh schilderde en de plek waar Vincent de tekening ‘oud wijfje aan het spinnewiel’ maakte.
De fietstocht kunt u starten vanuit Noord-Sleen, of gebruik ons restaurant met terras als pauzeplek tijdens de route (tussen punt 10 en punt 11).

Fietstocht: Vincents Dagtocht

Wilt u een wat grotere ronde fietsen dan is deze fietsroute van 53 km zeer geschikt. Treed in de voetsporen van Van Gogh en ontdek de plekken die hij tijdens zijn verblijf heeft bezocht of die hem inspireerden.
U kunt de route starten in Sleen, slechts enkele minuten van Noord-Sleen.

Van Gogh evenementen

Er worden tijdens dit jubileumjaar allerlei unieke evenementen en activiteiten in zuid / zuidoost Drenthe georganiseerd, zoals tentoonstellingen, theater, exposities en vaartochten. Deze evenementen zijn zeer goed aan te rijden vanaf onze locatie!

Vincent van Gogh menu

Geniet in ons restaurant of op het terras van een speciaal Vincent van Gogh 3-gangenmenu voor € 29,95 per persoon.