Concert door het Nedersaksisch Vocaal ensemble

Zondag 6 mei vanaf 13.00 – 17.30 uur een compleet verzorgd optreden door het Nedersaksisch Vocaal ensemble.

Het Nedersaksisch Vocaal Ensemble is een uniek streektaalkoor dat uitsluitend zingt in Nedersaksische streektalen zoals Gronings, Drents,Twents, Stellingwerfs, Sallands, Achterhoeks en Platt Duuts. Het NsVE komt voort uit een projectkoor dat speciaal werd geformeerd voor het Ede Staal Festival, dat in maart 2006 in Winschoten werd gehouden. Voor dit éénmalige optreden meldden zich zo’n 220 zangers en zangeressen uit diverse bestaande koren in Groningen en Drenthe. Zij zongen daar negen liedjes van Ede Staal.
Het optreden werd een daverend succes en smaakte naar meer. Op 30 mei 2006 werd de oprichtingsvergadering gehouden en was het Nedersaksisch Vocaal Ensemble een feit: een koor dat uitsluitend zingt in de diverse streektalen van het Nedersaksisch taalgebied.

Programma

Om 13.00 uur wordt u ontvangen met een welkomstdrankje. Vervolgens serveren we een kopje koffie of thee met kleine zoete lekkernijen. Het koor start om 14.00 uur met hun optreden, zij zingen 3 blokken van een half uur. In de pauzes hapjes worden geserveerd, aansluitend aan het optreden wordt een maaltijd opgediend.

Toegang

Toegang tot het concert bedraagt € 22,50, dit is inclusief:

  • optreden koor
  • welkomstdrankje
  • 1 kopje koffie/thee met zoete lekkernijen
  • hapjes tijdens de pauze
  • maaltijd na afloop

De drankjes worden na afloop afgerekend. Reserveren is noodzakelijk, met dieetwensen kunnen wij rekening houden.

Wilt u reserveren? Neem dan contact met ons op

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!